Dorombor (száraz) 2015
10 éves a Dorombor, ez áll a palackokon. Régebben állandó kedvencem volt, hasonlóan, mint a Nyakas Aligvárom, de csak a száraz, vagyis a zöld macska. Az igazság az, hogy ez a bor sem száraz, hanem már-már félszáraz, vagyis off-dry. Nem baj, mert jól áll neki, könnyű inni, élvezetes, jól csúszik. Titkon szeretnék annyi idős lenni, mint a célközönség, látszik a facebook-oldalon, hogy bő húsz évvel fiatalabbaknak szól.
Most hosszabb szünet után vettem le a polcról, bevallhatom azt is, hogy a 2014-es évjáratot szkippeltem. Furcsálltam, hogy a korábbi összetétel változott, nem mintha nagy baj lenne, de jóval femininebb lett. 20% muskotály és 80% furmint - ez már a múlt. Sárgamuskotály, hárslevelű, kabar - ez az új összetétel, amiből illatban-ízben egyaránt a szelíd muskotály lágysága dominál. Virágos, de nem túl parfümös, vidám, üde bor, igazán üdítő frissességgel, némi CO2-vel, sok és finom mézességgel, lágy, szőlős ízekkel, kellő hosszúsággal és szerethető kerekséggel. Most is szerettem.
Na, de, hogy a marketingesek mi mindent ki tudnak találni?!!
"Kissé BOROS-tás, elmacskásodott kandúrbandi vagyok. Tejallergiám van és az egerektől BORsózik a hátamon a puttony. Vegetáriánus vagyok, léböjt kúrán. Csak jóféle gyümölcsnedvekkel táplálkozom, úgymint: furmint, muskotály...
Arra azért kíváncsi lennék milyen lehet a BORsóleves, arról már hallottam valamilyen falrahányással összefüggésben. A fal egyébként is közel áll hozzám, de csak a BORdás, a többihez én állok közel. Különösen amikor az divatstílusom csiszolom dörgölőzéssel. Szerintem a csíkos a divat. Kizárólag! Tudom, mert néha én is ki vagyok zárva, csíkokkal együtt. Soha nem külön-külön. Az úttesten átvezető csíkos sávot is rólam mintázták, de tévesen egy másik állatról nevezték el az ostobák."