Hasznosítsunk újra borosüvegeinket!

Az újrahasznosítás trendi. Mégis, régen oly sokféle borosüveget lehetett visszaváltani, ma pedig - főként a csavarzárak elterjedése óta - semmit, semmit...

Üdítő kivétel, követendő példa, kihasználandó lehetőség a Borbázis Borkereskedés egyedülálló és tiszteletre méltó vállalása. Ezt az üzenetet szeretném megosztani:

- o -

Olyan hírünk van, hogy majd’ szétvet minket a büszkeség! Megvalósítottunk valamit, amire nagyon nagy szükség volt, mindannyian hiányoltuk, de jó ideje senki sem vállalta fel a megoldását:

 AZ ÜVEGVISSZAVÁLTÁST! 
Hiszünk benne, hogy a ránk bízott értékekkel felelősen kell gazdálkodni - borászaink áldozatos munkáját, vásárlóink bizalmát és környezetünk épségét egyaránt nagyra becsüljük. Még egy üres üvegpalack is érték. Miért dobnánk a kukába, ha újra is lehet hasznosítani?
December elsején lesz egy éve, hogy megnyitottuk a Borbázist. Ennek örömére december 1-től elindítjuk üvegvisszaváltási programunkat. Hozza vissza ön is kiürült üvegeit, és váltsa be őket értékes kedvezményekre
 50 Ft/db értékben! 
A visszaváltás menete:
  • Rendelkezésére bocsátunk egy apró füzetkét
  • Minden visszahozott üveg után egy pecsétet nyomunk gyűjtőfüzetébe
  • Pecsétjeit bármikor beválthatja 50 Ft/pecsét áron
  • Az összeget vásárlásának összegéből vonjuk le
  • Legfeljebb a vásárolt borok árának 20%-áig
Minden típusú öblösüveget várunk vissza: boros, sörös, befőttes, fehér, színes, kicsi, nagy egyaránt jöhet, akár nálunk vásárolta, akár máshol! Annyit kérünk csak, hogy egyszer öblítse ki a rend kedvéért.
És mi lesz végül az üvegekkel?
Hosszas keresgélés után rátaláltunk egy holland vállalkozásra, akik öblösüvegek újrahasznosításával foglalkoznak. Lelkesen támogatták a kezdeményezésünket, így megállapodásra jutottunk. A hozzánk visszakerült üvegeket elszállítják, majd a magyarországi telephelyükön beolvaszják, és szép új borosüvegeket gyártanak belőlük. A borászatok közt az újrahasznosított alapanyagból készült palackok közkedveltek alacsonyabb áruk és kisebb környezeti lábnyomuk miatt.
Ennek a történetnek minden szereplője nyer valamit!
  • Ön 50 Ft-ot kap vissza minden üveg után!
  • Mi egy visszatérő vásárlót üdvözölhetünk!
  • Az üveggyár gazdaságosan működhet!
  • A borászok olcsóbb palackokat vásárolhatnak!
  • Mindannyian egy tisztább világban élhetünk!
Csatlakozzon ön is akciónkhoz, hozza vissza üvegeit 50 Ft/db kedvezményért!
 
Borbázis Borkereskedés
 
+36-30-695-5251
1068 Budapest, Király utca 54.
hétfő-szombat: 10-20 óráig
www.borbazis.hu
hello@borbazis.hu

 

Újdonságok

Várszegi Pincészet Petit Blanc 2015 (Wieland selection)

A borok világában azt szeretem a legjobban, hogy végtelenül változatos. Megunhatatlan. Stílusok, termelők, évjáratok - mind folyamatosan változnak, hoznak újat és mutatnak kísérleteket, kiforrt tételeket és álmokat... A Várszegi pincészet a Borháló jelentős beszállítója, így ismertem meg őket, és...
Teljes cikk

Kecze-Hady pincészet - Zsófia és Zsombor 2015

A Tisztelt Olvasó már az előző cikkből kitalálhatta, hogy  portfolió kóstolón voltam az aszófői Kecze-Hady pincénél. Igen, ez még 2018-ban volt, a Corinthia szállóban rendezett Bordói November nagykóstolón. Ott találkoztunk először, és onnan jöttem el a legkiválóbb emlékekkel, amikre most...
Teljes cikk

Kecze-Hady Pincészet - Rizlingli (rizlingszilváni) 2017

Felejtsünk el mindent, amit a rizlingszilvániról (más néven Müller Thurgau) tudunk. Például azt, hogy "Mivel nagyon érzékeny a gombabetegségekre és a rothadásra, termelőjét gyakran készteti korai szüretre. Ilyenkor savai nyersek, durvák maradhatnak annak ellenére, hogy teljes érésben szüretelve...
Teljes cikk

Cramele Recas - Nonius 2017

Irigykedni, vagy nem irigykedni - ez itt a kérdés. Vajon akkor nemesb-e a lélek, ha kiszáll tenger kínja ellen, és próbál kákán is csomót keresve tiltakozni az igazsággal szemben, vagy ha csendben belenyugszik a megváltoztathatatlannak látszó igazságba, és elismeri, hogy egy angol ember által...
Teljes cikk

Cramele Recas - két fehér

Ideje körülnézni a határon túl. Nem csupán azért, mert Balla Géza lett az év bortermelője (Ménes), hanem azért, mert úgy látom, divattá vált. Félreértés ne essék, továbbra is a hazai borokat szeretjük nagyon mi magyarok, de kíváncsiak kezdünk lenni, és egyre inkább érdeklődünk a szomszédos országok...
Teljes cikk

Dél-Balatoni borok primőr kóstolója

A 2019-es év legizgalmasabb kóstolóján vettem részt. Nem elírás, ezek a borok csak jövőre kerülnek forgalomba, de idén születtek, a 2018-as év termései. Már amelyik nem korábbi, például az érlelt vörösök és a pezsgők. Milyen lesz az évjárat? Tömören: jó. A Balaton déli oldalán legalábbis. Ebben a...
Teljes cikk

Hasznosítsunk újra borosüvegeinket!

Az újrahasznosítás trendi. Mégis, régen oly sokféle borosüveget lehetett visszaváltani, ma pedig - főként a csavarzárak elterjedése óta - semmit, semmit... Üdítő kivétel, követendő példa, kihasználandó lehetőség a Borbázis Borkereskedés egyedülálló és tiszteletre méltó vállalása. Ezt az...
Teljes cikk

Gróf Degenfeld 5 puttonyos aszú 2014

A leglégiesebb aszú, amit valaha kóstoltam. Mintha a nyári égen úszkáló bárányfelhők töltenénk ki a szánkat, és körbeleng a koranyári virágzás ezernyi illata. Egy egészen modern stílus szélsőségesen impresszionista képviselője, folyékony festmény. De ne szaladjak ennyire előre. A Borháló ünnepi (5...
Teljes cikk

Mayer Róbert - Villányi Cabernet Franc 2015

Nehéz, nagyon nehéz. A fergeteges 2012-es évjárat után jó vörösbort találni egyre nehezebb. 2013 túl gyorsan öregedik, 2015 pedig számomra túl lágy, valahogy nincs karaktere, amolyan zöm évjárat. Ezek a borok... mint a legtöbb van. Természetesen tisztelet a kivételnek. A cabernet franc pedig a...
Teljes cikk

DR. Dula Bence - Gőzmalmos kékfrankos 2009

Az egri vöröseket nagyon szeretem. Talán ki merem jelenteni, hogy az egri termőterületekről érkezik az általam legmagasabbra becsült, legelegánsabbnak tartott borok többsége. Elbűvöl, mint táj és környezet - balra a Mátra csodás vonulatai, jobbra a Nagy Eged, mögötte a Bükk mindig havasnak tűnő...
Teljes cikk

Blog

Vörösbor és sajt párosítás - egy mítosz vége

Kedves Olvasó, biztosan vett már részt olyan kóstoláson, ahol borokat és sajtokat párosítottak, ha más nem, saját kezdeményezésre, a saját konyhájában, kíváncsiságból. Elterjedt nézet, hogy a sajtokhoz - különösen a keménysajtokhoz - vörösbort kell inni, mert - ööö, miért is? Erről szól a...
Teljes cikk

Egy jó forralt bor

Megjött a hideg. Ilyenkor, például szánkózás után, jól esik egy forralt borral megmelegíteni hideg orrunkat.Készítettem egy prototípust, és szívesen ajánlom, mert jó lett, nagyon.Abban talán egyetértünk, hogy a forralt borhoz nem a legmagasabb minőségű bort szokás venni. Persze nem is a...
Teljes cikk

Mit igyunk Karácsonykor? (6. rész - sültek)

Karácsonyelső és másnapja. Hagyományosan a vendégjárás, a rokonok fogadásának ideje. Ilyenkor szoktak előkerülni a sültek, talán amerikai mintára egyre inkább a pulyka, de hallottam olyat is, aki pecsenyekacsát süt ilyenkor. Remek lehet, persze csak egyik a több fogás közül (a töltött káposzta...
Teljes cikk

Mit igyunk a karácsonyi vacsorához? (5. rész - a desszert)

Mi magyarok a desszertborban igazán nagyok vagyunk. Van néhány vidék, ahol a nemesrothadás hasonló mértékben, rendszerességgel és minőségben jelentkezik, de kétségtelenül Tokaj legalább annyira ismert a világban, mint Sauternes és Barsac Bordeaux vidékén, csak talán mivel magyar, még mindig nem...
Teljes cikk

Mit igyunk a karácsonyi vacsorához? (4. rész - a töltött káposzta)

Az elmaradhatatlan. Persze hagyományosan ez már első napi étel, hiszen Szenteste még böjt van.A töltött káposzta ismét csak rengeteg féle lehet, akár a többi, amiről eddig írtam. Ki savanyított káposztból csinálja, ki édes káposztából, ki vegyesen, aztán van, aki kelkáposztába csavarja a...
Teljes cikk

Mit igyunk a karácsonyi vacsorához? (3. rész - borleves)

Sokak asztalán szerepel a borleves, és az valóban nagyon finom. Hagyomány.A borleves fő szabályának azt tartom, hogy NEM ugyanazt a bort adjuk mellé, mint amiből készült.Hogy miért? A borleves alapborát fűszerekkel, cukorral ízesítjük, így sokkal édesebb lesz. Az alapbor pedig ezután savanyúnak...
Teljes cikk

Mit igyunk a karácsonyi vacsorához? (2. rész - halászlé)

Semmi kétség, ezzel nagy fába vágtam a fejszémet. Ugyanis ahány ház, annyi halászlé.Magyarországon pedig statisztikai adatok szerint 4.105.708 háztartás volt (2011-es adat). Sajnos, ennyi cikket nem tudok írni...Azután ott van az a további bökkenő, hogy a halászlé sokféleképpen készülhet. Lehet...
Teljes cikk

Mit igyunk a karácsonyi vacsorához? (1. rész - rántott ponty)

Cikksorozatot szeretnék indítani, így Karácsony előtt, megkönnyítendő a magyar ember által legkedveltebb karácsonyi ételek mellé megfelelő borok választását. Remélem, tudok vele ötletet adni és segíteni, sőt, remélem, hogy sikerül végigvinnem a cikksorozatot, mert jó pár "klasszikus" karácsonyi...
Teljes cikk

Új módszer a borhamisítás felismerésére

Mi is a borhamisítás? Ez a szó több, nagyon eltérő fogalmat takar, és ezzel most szembesültem, amikor a felismerését megkönnyítő legfrissebb tudományos eredményről és az ehhez kapcsolódó új honlapról akartam beszámolni.A borhamisítás fogalmára sorrendben a következőket találtam a magyar...
Teljes cikk

Hogyan kóstolok?

Fontosnak tartom, hogy tájékoztassam a Tisztelt Olvasót arról, hogy a "Borleírások" szekcióban szereplő cikkek milyen kóstolási folyamat eredményeként íródtak, mert végül is nem kevesebbről van szó, mint arról, hogy megbízhat-e a leírások pontosságában, vagy sem. Én magam nagyon helyeslem, hogy a...
Teljes cikk